Vrei mai mulţi clienţi?
Ai nevoie să fii prezent pe Google.
În fiecare zi,
oamenii caută pe Google servicii sau produse similare cu cele oferite de tine.
Din nefericire, simplul fapt că ai un site nu te va poziţiona pe prima pagină în rezultatele căutărilor. Aici intervine procedeul de optimizare site (SEO), care face ca site-ul tău să fie găsit de oamenii care caută ce oferi tu.
Ai deja un site? Îi poţi crește eficacitatea!
Dacă ai deja un site, ai făcut un pas înainte. Dar:
- pentru termenii de căutare vizaţi obţii un rezultat bun pe Google (site-ul tău este pe prima pagină)?
- potențialii clienți îţi găsesc uşor site-ul?
- site-ul tău atrage un număr suficient de vizitatori pe zi?
- rata de conversie (transformarea vizitatorilor în clienţi) e cea pe care o vrei?
Dacă ai răspuns cu “NU” la mai mult de o întrebare, e posibil ca potențialii tăi clienți nici măcar să nu știe că site-ul există. Nu trebuie să te afli în situaţia asta, iar eu te voi ajuta.
Treaba mea este să înțeleg atât modul în care utilizatorii interacționează cu site-ul tău cât și dacă acesta oferă ceea ce motoarele de căutare au nevoie pentru a-l indexa și poziţiona în mod eficient.
Îţi voi examina site-ul din punctul de vedere al experienței utilizatorului (iau în calcul gradul de utilizare a site-ului și experiența de navigare a utilizatorului). Urmează analiza concurenţei tale directe. În final voi formula o strategie de conținut și voi pune în aplicare tehnici de marketing de conținut pentru a spori vizibilitatea site-ului tău.
De ce e nevoie de o strategie de conţinut?
Pentru conversia vizitatorilor în clienţi, e nevoie ca site-ul tău să le ofere beneficii reale şi asta o poate face doar prin intermediul unui conţinut de foarte bună calitate.
Eu, ca specialist în optimizare, sunt satisfăcut doar atunci când site-ul tău obţine mai mult trafic, ceea ce înseamnă că vizitatorii consideră că site-ul tău le oferă informaţii relevante. Rezultatul strategiei de conţinut este măsurabil: vei observa o creştere a numărului de vizitatori pe site, o creştere a timpului petrecut de aceştia pe site şi, desigur, vei observa că unii vizitatori vor lua legătura cu tine pentru a cere mai multe informaţii sau pentru a-ţi deveni pur şi simplu clienţi.
Iar asta e ceea ce ai vrut: mai mulţi clienţi.
Optimizarea cu ajutorul social media: reţelele de socializare ajută la creşterea vizibilităţii brandului şi a loialităţii clienţilor faţă de acesta.
Cum funcţionează social media?
Câteva cifre: statisticile arată că mai mult de 22% dintre cumpărători (acest procent este valabil pentru luna august 2017 şi este în creştere) utilizează reţelele de socializare pentru a căuta pe plan local produse sau servicii. Din totalul timpului petrecut online, oamenii alocă aproape un sfert activităţilor pe reţelele de socializare. În România, Facebook are 9,6 milioane de utilizatori (august 2017), din care aproape 80% dau „like” unui brand sau altul.
Aceste cifre arată că oamenilor le place să se informeze şi să vorbească pe Internet despre produse sau servicii. Reţelele de socializare sunt un loc foarte bun unde îţi poţi găsi clienţi. Prin furnizarea de conţinut de calitate, atractiv, poţi câştiga popularitate şi îţi poţi stabili o bună reputaţie online. Dacă vrei să-ţi creşti afacerea, trebuie să-ţi construieşti o prezenţă solidă online şi relaţii de durată cu potenţialii clienţi.
Care sunt beneficiile?
O strategie bună a prezenţei pe reţelele de socializare îţi va aduce mai mulţi vizitatori pe site şi, implicit, îţi poate îmbunătăţi dramatic poziţionarea pe Google. De asemenea, social media e cea mai bună platformă pentru a te conecta cu clienţii şi pentru a-ţi promova produsele sau serviciile la scară globală. Prin crearea şi distribuirea pe reţelele de socializare de conţinut de calitate, relevant pentru publicul tău ţintă, vei construi un brand de succes şi-ţi vei mări numărul de clienţi. Reţelele de socializare te pot ajuta să-ţi impui afacerea ca autoritate pe domeniul tău şi să câştigi încrederea clienţilor.

Atenţie: nu fac promisiuni de optimizare site “peste noapte”.
În România, jumătate din aşa-zişii "specialişti SEO" folosesc încă procedee “black hat” (tehnici ilegale, penalizate de Google). Eu mă ghidez doar după regulile de bună practică anunţate de Google însuşi aici.
Procesul de optimizare site pentru motoarele de căutare (SEO) este de durată, dar în urma sa site-ul tău va obţine în mod natural poziţionări bune şi trafic crescut, fără niciun risc de penalizare, iar tu vei obţine mai mulţi clienţi.
Vrei mai mulţi clienţi?
Contactează-mă pentru o propunere care să-ţi prezinte toate opțiunile disponibile pentru a îmbunătăți performanța site-ului tău.
Dacă ai deja un site, dă-mi adresa ta de email şi vei primi linkul unde vei putea genera şi descărca GRATUIT raportul privind starea tehnică a site-ului tău.
Acest raport de optimizare este, probabil, cel mai complex oferit de site-urile de profil din România: datele referitoare la site-ul auditat sunt achiziţionate automat, iar raportul prezintă rezultate pentru mai mult de
50 de parametri tehnici de a căror calitate depinde gradul de optimizare tehnică a site-ului:
- titlul paginii, meta descrierea, prezenţa şi utilizarea cuvintelor şi expresiilor cheie, starea elementelor de tip Headings, fişier robots.txt, .xml sitemap, starea linkurilor (interne şi externe), starea titlurilor alternative pentru imagini, teste pentru URL canonic (versiuni www şi non-www) şi IP canonic, pagini prea mari cantitativ, URL dinamice (SEO friendly), date referitoare la calitatea codului, date referitoare la răspunsul serverului care găzduieşte site-ul, design responsiv (viteza de încărcare a paginii, prezenţa elementelor intercalate ce împiedică citirea conţinutului principal, suprafaţa de atingere a diverselor elemente, prezenţa Flash, dimensiunea caracterelor, optimizarea imaginilor, prioritizarea conţinutului vizibil) etc. Mai mult decât atât, rezultatele prezentate sunt însoţite de explicarea fiecărui parametru în parte, pentru o înţelegere cât mai bună a componentelor structurale ale unui site.
Dacă nu primeşti linkul de generare a raportului, te rog să verifici şi în folderul "Spam" sau "Junk".