Workshop de fotografie în Delta Dunării (18-20 octombrie 2013)
Concepţie Creativă şi Grafix Studio vă propun un workshop de fotografie la jumătatea lunii octombrie 2013 (18, 19 şi 20 octombrie), perioadă excelentă pentru culorile toamnei într-una dintre cele mai fotogenice locaţii din România. Nu e nevoie să plecaţi peste mări și țări ca să vedeţi o minune a naturii. Pregătiți-vă simțurile pentru cea de-a treia zonă a planetei în ceea ce priveşte biodiversitatea, după Marea Barieră de Corali şi Arhipelagul Galapagos: Delta Dunării.
Atelierul se adresează pasionaților de fotografie (începători sau amatori entuziaști) ce vor să deprindă (sau să-și îmbunătățească) în primul rând privirea fotografică, dar și tehnica. Veți căpăta cunoștințe de control manual al aparatului foto, de folosire corectă a balansului de alb (în condiţiile speciale ale luminii de toamnă), de fotografiere în rafală, de folosire a filtrelor, precum și încardarea corectă (sau artistică, luați-o cum vreți) pentru o fotografie reușită. Veți avea ocazia să fotografiați vegetaţia şi păsările locului, dar şi răsăritul şi apusul soarelui pe nesfârşitele canale ale Deltei.
Tariful de participare este de 600 lei (suma acoperă cazarea, mesele şi deplasările cu bărcile – programul detaliat mai jos). Vom petrece nopțile de 18 și 19 mai la Pensiunea Puiu din Dunavăţu de Jos, în camere de două persoane cu baie privată.
Condițiile obligatorii de înscriere la workshop:
– persoanele interesate trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniți până la data desfășurării workshopului;
– trimiterea unui email cu datele personale (nume, prenume, data nașterii, o copie după actul de identitate – această copie este necesară pentru eliberarea facturilor fiscale);
– achitarea unui avans de 200 lei până la 30 august 2013.
În atenția celor interesați:
– orice aparate foto DSLR sau mirrorless sunt ok. Este, de asemenea, necesară prezenţa unui teleobiectiv (sau all around) cu focala mare de cel puţin 200 mm (recomandat 300 mm). E recomandat să aveți un trepied (vom face fotografii cu timp lung de expunere) și o telecomandă (cu infraroșu sau cu fir). Nu uitaţi de rucsacii foto care trebuie să fie impermeabili şi să conţină măcar o bucată de microfibră pentru ştergerea obiectivelor / camerelor (stropii de apă ne vor da destule bătăi de cap…). Recomandări personale: Tamron 70-300 mm (obiectiv tele pentru cei cu buget redus) sau Tamron 70-300 mm USD VC (mai scump dar incomparabil mai bun și cu stabilizare de imagine); ambele obiective sunt disponibile pentru Canon, Nikon, Sony, Pentax.
– având în vedere că vom face plimbări cu bărcile la primele ore ale dimineţii, este obligatoriu ca participanții să aibă haine impermeabile şi haine groase; este recomandat să aveţi la voi o pereche de mănuşi uşoare (ca să nu vă îngheţe mâinile pe aparate), cizme de cauciuc (sau bocanci impermeabili), căciulă, iar haina exterioară să aibă glugă (e umezeală şi curent în barcă);
În ultima zi a workshopului vom analiza fotografiile realizate, așa că ar fi bine să aveți cu voi și un laptop (pe care veţi face o selecţie a celor mai reuşite fotografii).
La finalul workshopului toti participanții vor primi:
– Broșură tipărită ce conține toate informațiile prezentate în cadrul workshopului
– Certificat de Participare
Vă rugăm să citiți cu atenție detaliile workshopului și vă așteptăm pentru înscrieri la adresele de email: grafixmedia (at) yahoo.com sau andrei (at) conceptie.ro.
Programul detaliat al workshopului:
18 octombrie 2013 (vineri)
– ora 12.00 – plecarea din Focşani
– cazarea la Pensiunea Puiu (Dunavăţu de Jos)
– cina: mâncare din peşte / pui cu garnitura şi pâine (la ora 19.00)
– prezentări referitoare la tehnica fotografică, încadrări.
19 octombrie 2013 (sâmbătă)
– mic dejun: mezeluri, brânzeturi, ouă, unt, gem, pâine, cafea sau ceai (ora 4.00)
– tură foto: plimbare cu barca (între 05.00 – 08.30) şi fotografii pe digul Dunavăţ (10.00 – 14.00)
– prânz: ciorbă de peşte (bineînţeles) şi felul doi (la alegere: plachie, saramură, peşte prăjit, pulpe pui) (ora 16.00)
– tură foto – cu barca (între 17.00 și 20.30)
– cina: mâncare din peşte / pui cu garnitura şi pâine (ora 21.00).
20 octombrie 2013 (duminică)
– mic dejun: mezeluri, brânzeturi, ouă, unt, gem, pâine, cafea sau ceai (ora 8.00)
– analiza fotografiilor realizate de participanții (între 9.00 – 12.00)
Mențiune: programul poate suferi unele modificări, în funcție de starea vremii.
Condiții de participare:
– persoanele interesate trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniți până la data desfășurării workshopului;
– trimiterea unui email cu datele personale (nume, prenume, data nașterii, o copie după actul de identitate – această copie este necesară pentru eliberarea facturilor fiscale);
– achitarea unui avans de 200 lei până la 30 august 2013.
– este obligatoriu ca participanții să aibă haine impermeabile şi haine groase; este recomandat să aveţi la voi o pereche de mănuşi fără degete (ca să nu vă îngheţe mâinile pe aparate), căciulă şi haina exterioară să aibă glugă (e umezeală şi curent în barcă)
– participanții trebuie să specifice în email-ul de înscriere la workshop dacă suferă de alergii alimentare sau condiții patologice; de asemenea, având în vedere că mesele vor consta în principal în preparate din peşte, vă rugăm să ne spuneţi dacă aveţi alte preferinţe, ca să putem anunţa din timp la pensiune.
Costuri:
Costul participării la workshop este de 600 lei/persoană, sumă ce acoperă cazarea, mesele specificate şi turele cu barca. Cuplurile beneficiază de o reducere de 100 lei (50 lei de persoană). Plata va fi făcută în două tranșe, astfel:
– prima tranșă (avans) în valoare de 200 lei, până cel târziu la data de 15 august 2013.
– a doua tranșă în valoare de 400 lei, pe data de 18 octombrie 2013, la întâlnirea participanților. Fiecare participant va primi factură fiscală și chitanță doveditoare a plății.
Costurile nu includ taxa de fotografie (50 lei/persoană – introdusă în 2012) şi taxa de acces în rezervaţie (15 lei/persoană), pe care le vom achita la Murighiol, la biroul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Politica de rambursare:
– pentru participanții care își anunță retragerea de la workshop cu cel puțin 30 de zile înainte de debutul acestuia, avansul va fi returnat integral;
– pentru participanții care își anunță retragerea cu cel puțin 15 zile înainte de debutul workshopului, va fi returnat un procent de 50% din avans (100 lei);
– pentru participanții care își anunță retragerea cu mai puțin de 15 zile înainte de debutul workshopului, avansul nu va mai putea fi returnat.