De ce are nevoie siteul tău de web design responsiv (adaptabil)?

Responsive web design: siteul isi schimba afisarea in functie de rezolutie

Responsive web design: siteul isi schimba afisarea in functie de rezolutie

Un site web cu design responsiv îţi va economisi bani şi-ţi va aduce noi clienţi

De vreo doi ani, utilizarea dispozitivelor mobile (telefoane inteligente şi tablete) cunoaşte o creştere rapidă. Conform unor date publicate de retailerul online Koyos.ro, volumul vânzărilor de smartphone-uri se situează la nivelul României undeva între 1,5 şi 2 milioane de unităţi, iar al tabletelor în jur de 500.000 de unităţi, cu o cifră totală de vânzări de aproximativ 500 de milioane de dolari (sursa: Curierul National). Astfel, a devenit obligatoriu pentru web designeri să se concentreze pe crearea de site-uri pentru diferitele dispozitive mobile, cu multiple rezoluţii ale ecranelor. Cu ajutorul designului responsiv (adaptabil), proprietarul unui site va avea vizitatori mulţumiţi de experienţa de navigare, indiferent de dispozitivul de pe care intră pe acel site. În afară de asta, un site responsiv aduce şi alte beneficii, în termeni de marketing.

Ce înseamnă web design responsiv (adaptabil)?

Web design-ul adaptabil este o tehnică pe care web designerii o utilizează la realizarea unor site-uri web care îşi schimbă aspectul în funcţie de dispozitivul pe care sunt accesate. O pagină a unui web site responsiv se adaptează, literlamente, ecranului pe care este afişată. Asta înseamnă că, indiferent de dispozitivul pe care este accesat site-ul tău, vizitatorul va vedea o pagină curată, optimizată pentru acel tip de afişare.

Beneficiile web designului responsiv

În primul rând, designul adaptabil îmbunătăţeşte experienţa vizitatorilor pe site-ul tău, iar vizitatori mulţumiţi înseamnă o rată mai mare de vizitatori care se vor transforma în clienţi. În al doilea rând, designul adaptabil (responsiv) e mai potrivit pentru SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare). Google a anunţat că apreciază foarte mult site-urile care oferă o experienţă plăcută de navigare şi le va poziţiona mai bine pe cele care au design responsiv, în dauna celorlalte. Acest tip de web design reduce şi timpul de încărcare a unui site web (iarăşi un lucru pe care Google îl apreciază în formarea clasamentelor).

În afară de cele de mai sus, web design-ul responsiv are la bază principiul consolidării: acelaşi site pentru toate dispozitivele, nu site-uri diferite pentru fiecare dispozitiv. Astfel, cu un singur site de administrat, te vei concentra pe o singură strategie de SEO (optimizare site web), în loc să faci mai multe campanii, pentru site-uri diferite. Disegnul web adaptabil îţi va consolida şi efortul de analiză şi raportare, pentru că nu va fi nevoie să urmăreşti decât un singur site, nu mai multe. În concluzie, vei economisi bani cu designul web responsiv şi pentru dezvoltare şi pentru managementul siteului tău.

De ce ai nevoie de web design responsiv?

Pentru că economiseşti bani şi timp. Pentru că trebuie să le oferi vizitatorilor o experienţă plăcută atunci când îţi accesează site-ul. Într-o lume în care din ce în ce mai mulţi oameni folosesc dispozitive mobile pentru a naviga pe net, eşti obligat să vii în întâmpinarea lor şi să le satisfaci obiceiurile de navigare.

Edgar Andrei Olaru
Salut. Sunt Edgar Andrei Olaru, designer grafic si specialist în marketing online. De 18 ani fac comunicare publicitară: copywriting, graphic design (pentru web şi tipar), creare site şi optimizare site (SEO). Vrei un site eficient, care să-ţi crească afacerea? ia legătura cu mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.